At erkende sit alkoholmisbrug

Første skridt på vejen mod et liv uden alkohol, er at erkende, at man har et overforbrug. Det kan være svært at opdage, at det har taget overhånd. Det er ikke altid, at man selv kan se det, eller at man selv har et problem med det. Det er ofte ens nærmeste og pårørende, som skubber på for en forandring. Emnet er gerne svært for dem, at konfrontere misbrugeren med, men det er nødvendigt med hjælp, for at komme problemet til livs. Det er de færreste, der kan afvænne sig selv uden at få hjælp til det.

At ønske en ændring
Et ting er at erkende sit alkoholmisbrug, det kan være svært nok i sig selv. Det næste skridt er at forholde sig til det, og dernæst at skulle overkomme hele processen med at komme ud af sit misbrug. Det er en lang og sej kamp, og det kræver rigtig meget for misbrugeren, samt en masse vedholdende støtte fra familie og venner., som måske allerede har strakt sig længere end, hvad man kan forlange af mennesker. Husk at der også er rigtig god hjælp og vejledning at få til pårørende til alkoholmisbrugere. Dette hjælper de pårørende til at forstå misbrugerens tankegang i forhold til deres afhængighed af alkohol.

Hvilket tilbud skal man vælge?
Når det kommer til alkolholafvænning, er der mange udbydere af afvænningsforløb. Det kan være svært at finde ud af, hvilket tilbud, som passer bedst til den enkelte. Hvis man kan overskue det, vil det være en god idé at besøge de steder, som man overvejer at påbegynde. Så kan man mærke atmosfæren, snakke med personalet og se omgivelserne. Hvis man er bosat i København eller omegn, og søger man efter alkohol afrusning, vil Alfa kbh være et rigtig godt bud med mange fornuftige tilbud og pakkeløsninger tilpasset den enkeltes behov.

De forskellige tilbud
Der findes flere forskellige tilbud til den, som ønsker afvænning. Man kan vælge at møde op ambulant som anonym. Det kræver ikke henvisning fra kommunen. Hvis man i stedet skal i døgnbehandling eller dagbehandling, så er man nødt til at have en henvisning med sig fra kommunen. Når man starter i behandling, kan man modtage behandlingen i sit eget hjem, eller på steder, hvor misbrugeren føler sig tryg. Man kan også benytte sig af muligheden for et botilbud, hvis man ikke har mulighed for at være i egen bolig. Døgnbehandling er også en mulighed. Fælles for alle udbydernes tilbud er, at de alle tilpasses den enkelte misbruger, så behandlingen bliver optimal.

Alkohol afrusning
En afrusning af alkohol kan være en hår omgang. Hvis man vælger en ambulant alkohol afrusning er det gratis, og man kan blot møde op. Her vil man blive tilset af en læge, og modtage medicin til at komme nemmere igennem. Ønsker man derimod at komme direkte i døgnbehandling, vil man blive indlagt, og skærmes for alle fristelser, vil det koste penge i privat regi. Men det kan være en virkelig god investering på sigt. Man må forvente en indlæggelse på en månedstid. Et sådan ophold er sammenligneligt med et hotelophold, dog med behandling samtidig og mulighed for at få besøg af sin familie undervejs.

Et nyt liv uden alkohol
Efter endt behandling, skulle man gerne være klar til at kunne færdes i hverdagen igen. Her er mange fristelser, som man har fået værktøjer til at kunne modstå. Det sker at folk falder i igen og må påbegynde endnu et behandlingsforløb, men det skal nok lykkes i sidste ende, uanset hvor lang vejen dertil er. De fleste i ens omgangskreds vil også gerne hjælpe, og tilbyder måske ikke længere alkohol under besøg.

spacer