Dominerende badmintonketcher

Forskellige mærker at forholde sig til

Når man kigger på markedet for badmintonudstyr og hvilke muligheder man har at vælge imellem, så er der særlig to mærker der springer i øjnene. Det er japanske Yonex og det danske Forza der udvikler banebrydende udstyr og teknologier til den sport vi alle her holder mest af, nemlig badminton. Det er to mærker der hele tiden forsøger at udvikle og følge med udvikling i sporten, hvad end det er tempomæssigt eller om det er spillestilen der ændre sig. Derudover tager de udgangspunkt i de bedste spillere i verden, og prøver at udvikle til dem, fordi det er dem der sætter standarden og skaber udviklingen i sporten, så det er yderst vigtigt at følge med. Yonex og Forza er first-movere på markedet og sætter samtlige konkurrenter til vægs og det er ikke uden grund. De udvikler og forbedre og innovere hele tiden deres udstyr, og særligt deres ketchere, nu når det er det vigtigste og mest uundværlige udstyr man har og bruger i sporten.

 

Forskellige varianter

Den mest almindelige Yonex badmintonketcher er uden tvivl Voltric modellen, som er den hovedtunge model. Her er der fokusopmærksomhed på mere power og ved afbenyttelse af tri-voltage teknologien er der ikke så stor en begrænsning i det flade spil, der almindeligt ville være ved at anvende en hovedtung Yonex badmintonketcher. Denne serie benyttes fx af Jan Ø og adskillige andre verdensstjerner. En af de helt store ketcher fra Yonex, når vi snakker om badmintonketcher er Duora modelen, der er den første af sin type. Det originale ved Duora serien er, fabrikeret som en ketcher med en god side til baghånd og en særlig side til forhånd. Yonex har altså skabt en badmintonketcher med 2 forskellige stel, hvor baghåndssiden er betydelig mere aerodynamisk, så man modtager et hurtigere sving og betydeligmere længde på boldene. Forhåndssiden er fabrikeret mere stabil, så du får mere kontrol i forhånden. Det sidste nye er at Yonex også har produceret særlige bøsninger hvor de er mere stive på forhåndssiden og mere fleksible på baghåndssiden, hvilket forstærker effekten af stellet med de 2 anderledes sider, og giver dig en endnu bedre oplevelse af de to sider der ellers ligger i ketcheren. Dette påpeger at Yonex badmintonketcher er de bedste i verden hvad angår nytænkning. Nanoray modellen er den sidste model fra Yonex og dette er en mindre hovedtung variant, som koncentrer sig om at øge svinghastigeden og responsen i det flade spil. Som en fremragende ketcher i denne model kan berøres Z-speed, der har slået verdensrekorden for hurtigste smash på 497 km/t. Det er en indikation af at Yonex badmintonketcher er meget først når det omhandler udvikling og power.

 

Find den rigtige

Når du har gjort dig en masse tanker omkring niveau og evner på en badmintonbane, så er det du skal træffe det endelig valg om hvilken badmintonketcher, der skal være din den næste. En badmintonketcher er et dyrt stykke udstyr, og derfor skal det være en ketcher du er tilfreds med. Først og fremmest skal det være den ketcher der passer til dine evner og dit niveau, så du er sikker på at kunne præstere bedste muligt. Men det skal også være en ketcher der ligger godt i din hånd, og som du føler du kan have mange år fremover, hvis du blot får skiftet strenge og grip efter behov. Derfor er det vigtigt at mærke ketcheren og måske lige mærke hvordan det føles når den svinges i gennem luften, fordi man skal have så tæt et ”forhold” til ens ketcher fremover.

spacer